Деканката на Ликовната академија на Универзитетот „Гоце Делчев“, Катерина Деспот заедно со ликовната уметничка Васка Сандева во НУ Уметничка галерија Тетово поставија онлајн изложба насловена „Еклектични изохипси“.

Повеќе...

Со изработка на мурал на фасадата на салата „Партизан“ во Кавадарци се заврши серијата АКТО мурали со која се отвори годинешната програма на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат(ФР~У).

Повеќе...

Хелсиншкиот комитет за човекови права со низа настани го одбележуваат Денот на човековите права. Во рамките на низата активности пред студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип беше презентиран филмот „Лајла М“, по што следеше разговор со извршната директорка на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска и професорката  Јана Јакимовска.

Повеќе...

Во Културно-информативниот центар на РС Македонија во Истанбул, на 10.11.2020 година (вторник), беше отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Метафора на телесното“ од авторот Слободан Милошески.

Повеќе...

За време на периодот на вонредната состојба со пандемијата на Ковид-19 не само што не престанаа редовните творечки предизвици за студентите од Ликовната академија, туку се изнајде време и за вонредни креативни активности.

Повеќе...

Во Пионерскиот дом во Гевгелија, на 6.12.2019 година (петок) со почеток од 19.30 часот, ќе биде отворена изложбата на скулптури од галериски формат насловена „Рефлексија на диферентни модулации“ од авторот Слободан Милошески.

Повеќе...

Технички секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.