Во Домот на културата во Штип на 28 мај 2024 год. беше отворена изложбата Сликарството на Ликовната академија во Штип.

Изложбата претставува презентација на ликовни дела и дипломски трудови на досегашните студенти на Академијата од периодот 2019 - 2023. Изложбата беше отворена на 18 април 2024 год. во МКЦ во Софија и на 17 мај во Домот на културата во Виница. Изложбата ќе биде отворени до 10 јуни 2024 година.

Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Тел: +389 32 550 474
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

М-р Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 474
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.