Потишан е меморандум за соработка помеѓи Ликовната академија при УГД и НУ Музеј на Мaкедонската борба, Скопје, за иницирање на нови форми на соработка преку проекти од областа на образованието, културата и културното наследство.

Повеќе...

Минатата недела на објектот на Ликовната академија во центарот на Штип беше изработен нов мурал на површина од приближно 15m². Го изработија шест студенти од трета и четврта година на студиската програма по Класично сликарство, под менторство на проф. Јана Јакимовска, која е воедно и автор на скицата.

Повеќе...

Во Галеријата „Безистен“ во Штип на 29.11.2021 год., во 12 часот,  ќе биде отворена изложбата „Траги“ Ѓорѓи Чулаковски Ѓото, која е организирана од Ликовната академија при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Завод и Музеј - Штип и Верица Чулаковска, сопруга на уметникот.

Повеќе...

Студентите од Ликовната академија, од студиската програма по Архитектура и Дизајн и од Техничко Технолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ денес отворија заедничка изложба на свои дела. 

Повеќе...

Студентите од ликовната академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ денеска ги изложија своите слики и скулптури во Уметничката галерија Безистен во Штип.

Повеќе...

На 17 ноември 2021 г. во 20 часот во Културно-информативниот центар во Скопје ќе биде отворена изложбата „Трансценденција“ од авторот Слободан Милошески. Изложбата е составена од 15 скулпторски дела од галериски формат, создадени со примена на техника на заварување на метал. Скопската публика изложбата ќе може да ја посети до 30 ноември.

Повеќе...

Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Тел: +389 32 550 474
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

М-р Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 474
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.