Преку изучување на студиската програми Класично сликарство и Вајарство на Ликовната академија,  студентите  ќе ги совладаат елементите и принципите на класичниот ликовен јазик, кои не само што се основа на класичните туку и на современите ликовни форми на изразување. Студентите  се стекнуваат со знаења за сите техники и изрази на класичните уметности, а притоа  ја развиваат својата креативност, како и индивидуалноста во ликовниот јазик.

Декан

Проф.д-р Петар Намичев
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Продекан

Вон.проф.д-р Јордан Ефремов
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Секретар/Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова

Email: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Тел: +389 32 550 474
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

М-р Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 474
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.