Традиционалната годишната студентска изложба на факултетите од визуелните уметности беше отворена на 23 мај 2024 година во Безистенот во Штип.

На изложбата се презентирани одбрани студентски трудови од Ликовната академија, Класично сликарство и Вајарство, Факултетот за природни и технички науки, Катедрата за дизајн на ентериер и мебел и Технолошко-техничкиот факултет, Катедрата за дизајн и технологија на текстил и облека. Изложбата ќе биде отворена до 15 јуни 2024 година.

Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Тел: +389 32 550 474
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

М-р Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 474
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.