Изложба на професорот Владимир Георгиевски се отвори на 25 април 2023 г. во Галеријата „Безистен“ во Штип, каде што беа претставени ликовни дела како дел од големиот опус на творештвото од различни периоди на авторот

. Изложбата е организирана како соработка помеѓу ЛУ Музејот на Град Скопје, НУ Завод и музеј во Штип и Ликовната академија на Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип. Во периодот на престојот на изложбата ќе се организираат креативни ликовни работилници инспирирани од презентираните дела на изложбата, со студентите од Ликовната академија, преку кои студентите ќе имаат можност посеопфатно да се запознаат со различните креативни техники и авторски пристап на авторот, што ќе претставува придонес кон едукативниот процес на образование на Ликовната академија.

Технички секретар

М-р Маргарета Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Тел: +389 32 550 474
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

М-р Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 474
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.