Студентите од ликовната академија на Универзитетот „Гоце Делчев“ денеска ги изложија своите слики и скулптури во Уметничката галерија Безистен во Штип.

„Изложени се дела на студентите на ликовната акдемија од студиската програма по Класично сликарство и вајарство. Поводот е 15 години од формирање на Универзитетот „Гоце Делчев“ и 10 години од формирање на катедрата по Класично сликарство“, изјави деканката на Ликовната академија проф. Д-р Катарина Деспот.

Професорката Јана Јакимовска изјави дека станува збор за студентски дела кои се собрани во изминатите 10 години и се дела со кои академијата се гордее.Технички секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.