Oд 14 април до 19 мај во просториите на галеријата Прима центер во Берлин, Германија, се одржа самостојна изложба „SMILKOV SKULPTUREN“ на скулптури и фотографии од Никола Смилков, професор на Факултетот за образовни науки при Универзитет „Гоце Делчев – Штип.

Изложбата опфати скулптури изработени во мермер и бронза, кои се дел од творештвото на Смилков во последните три години. Ликовна естетска критика за поставката даде еминентниот историчар и теоретичар на уметност и музејски советник во Музеј на современа уметност во Белград, Р. Србија, д-р Рајка Бошковиќ. Оваа изложба беше реализирана во рамки на проектот на УГД,  кој е прв проект од ваков вид на Универзитетот.

http://www.prima-center.net/Exhibitions2018/Nikola%20Smilkov.htm

https://weddingweiser.de/2018/04/29/rundgang-durch-die-kolonie-wedding/

Технички секретар

Снежана Бардарова
Тел: +389 32 550 980
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Милена Цацковa

Тел: +389 32 550 062

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Ванчо Павлов

Тел: +389 32 550 043

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.